Cookie erklæring

Erklæring om bruk av informasjonskapsler på Ildstedet.no.

Gyldig fra 25.05.2018

1.    Innledning

Hensikten med denne erklæringen er å gi deg informasjon om bruken av informasjonskapsler på Ildstedet.no, inkludert informasjon om type personopplysninger som samles inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan vi bruker disse, og hvilke rettigheter du har som bruker av vårt nettsted.

Jøtul AS, heretter også kalt «vi» / «selskapet», bruker informasjonskapsler på nettstedet Ildstedet.no. En informasjonskapsel, som kan være midlertidig eller permanent, er en liten fil som lagres på din datamaskin eller andre datamaskinenheter. Informasjonskapslene gir oss mulighet til å forstå adferden til besøkere på vårt nettsted, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen. Informasjonskapslene gir oss i tillegg mulighet til å markedsføre våre produkter på andre nettsteder og kanaler enn Ildstedet.no.

Jøtul AS er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i denne samtykkeerklæringen.

2.    Innsamlet innformasjon

Ved din bruk av Ildstedet.no kan vi samle inn følgende personopplysninger for indirekte identifisering:

  • IP-adresse
  • Bruksstatistikk
  • Bruksmønster

3.    Lovlighet av behandling

Ved å besøke Ildstedet.no uten å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren, samtykker du i at Selskapet plasserer informasjonskapsler i nettleseren din i samsvar med norsk Lov om elektronisk kommunikasjon § 2-7b.

Samtykket har ingen utløpsdato, og person- og enhetsrelatert informasjon vil bli samlet inn fra deg med mindre, og inntil, du trekker tilbake samtykket. Du kan trekke tilbake samtykket når som helst ved å deaktivere informasjonskapsler via innstillingene i din nettleser. Hvis du trekker tilbake samtykket vil vi ikke samle inn mer informasjon om deg via informasjonskapsler, men tilbaketrekkingen vil ikke endre lovligheten av behandlingen frem til samtykket ble trukket tilbake.

Du kan lese mer om hvordan du deaktiverer informasjonskapsler i nettleseren på www.nettvett.no. Merk deg at deaktivering av informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten og brukeropplevelsen på nettstedet vårt.

4.    Hvordan vi bruker de innsamlede personopplysingene

Personopplysningene som er samlet inn av Selskapet brukes til følgende formål:

4.1       Statistikk og analyse

Selskapet samler inn informasjon om besøkerne på Ildstedet.no for å lage statistikk på hvordan besøkerne bruker nettstedet. Hensikten er å forbedre og utvikle informasjonen på nettstedet vårt. Eksempler på statistikk som lagres er antall besøkere i forskjellige deler av nettstedet, hvor lenge hvert besøk varer, hvilke nettsteder besøkerne kom fra, og hvilke nettlesere som brukes av besøkerne.

4.2       Markedsføring

Selskapet bruker data fra informasjonskapslene til å vise annonser for våre produkter på andre nettsteder og kanaler enn Ildstedet.no.

5.    Oversikt over informasjonskapsler

Nedenfor finnes en list over informasjonskapsler som brukes på Ildstedet.no. Listen inneholder informasjon om navn på informasjonskapsler, formålet med informasjonskapslene, navnet på leverandøren og lagringstiden.

5.1 Informasjonskapsler for statistikk- og analyseformål:

  • Google Analytics (_ga,_gat,_gid)
    Formål: Vi bruker Google Analytics til å analysere mønstre for bruk og statistikk. Du kan deaktivere informasjonskapsler fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
    Leverandør: Google
    Lagringstid: 26 måneder

5.2 Informasjonskapsler for markedsføringsformål:

  • Google Maps og Youtube (SSID, SAPISID)
    Formål: Google bruker disse informasjonskapslene for å sikre at Google kan samle inn brukerinformasjon for videoer på YouTube eller Google Maps.
    Leverandør: Google
    Lagringstid: 24 måneder
  • Google sikkerhet (SID, HSID)
    Formål: Google bruker disse sikkerhetskapselene til å godkjenne brukere, motvirke feil bruk av innloggingsdata og beskytte brukerdata som f.eks fylles ut i et skjema mot utenforstående.
    Leverandør: Google
    Lagringstid: 24 måneder
  • Google annonsering (APISID, NID)
    Formål: Google bruker disse informasjonskapslene for å tilpasse annonser på Googles websider, basert på nylige søk og handlinger.
    Leverandør: Google
    Lagringstid: 24 måneder
  • Facebook (wd, sb, fr, datr)
    Formål: Vi samler inn informasjon på nettstedet som vi bruker til re-targeting via Facebook. Dette for å gi brukerne mer relevante annonser basert på hvilket innhold som har blitt vist. Annonsene vises på Facebook og på Instagram (eid av Facebook).
    Leverandør: Facebook
    Lagringstid: 12 måneder

6.    Overføring av personopplysninger

Personopplysningene som samles inn via informasjonskapslene på Ildstedet.no overføres ikke til tredjeparter. All behandling av data utført av databehandlere er underlagt en avtale om databehandling, og utføres kun etter dokumenterte instruksjoner fra Selskapet.

7.    Dine rettigheter

Når du utleverer dine personopplysninger til oss, har du rett til å kreve tilgang til informasjon om data som Jøtul AS er behandlingsansvarlig for. Du kan også kreve rettelse, sletting og begrensninger av behandlingen av personopplysninger i samsvar med relevant lovgivning om personopplysninger.

Anmodninger i forhold til det ovennevnte kan sendes til post@ildstedet.no.

Hvis det er din oppfatning at Selskapet ikke har oppfylt sine forpliktelser etter Personopplysningsloven, kan du levere en klage til den relevante personvernmyndigheten.

8.    Endringer av erklæringen

Jøtul AS forbeholder seg retten til å foreta endringer i denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler. Alle endringer vil bli varslet på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke Ildstedet.no etter endringer av erklæringen, samtykker du til den endrede erklæringen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.