FRA UPERSONLIG KJELLERSTUE TIL KOSELIG LODGE FEELING

FRA UPERSONLIG KJELLERSTUE TIL KOSELIG LODGE FEELING

I en hvit idyll rett på stranden bor en familie på fire, med flo og fjære som nærmeste nabo.
En litt kjedelig og upersonlig kjellerstue som ingen egentlig bruker trenger en kjærlig hånd og mer varme.

 • ROM MED UTSIKT

  TV2s "Tid for hjem" og designer Jon Eliason blir betatt av det fantastiske fargespillet i utsikten utenfor panoramavinduene i kjellerstuen og ønsker å ta med seg fargene inn.
  En ting til mangler for å få stemningen han vil skape – ild.

 • PEISEN SOM EN NATURLIG DEL AV ROMMET

  Med pipen plassert i et annet rom må det et godt stykke arbeid til for å plassere peisen der man ønsker, og føre røykrøret frem. Men ingenting er umulig, for røykrør og ovner i dag er så isolerte at de kan monteres nær sagt hvor som helst.
  Selv om røykrøret blir vinklet inn fra et annet rom, finnes det løsninger som gir like god trekk uansett hvor du bygger peisen.

 • LEKKERT MED FASADESTEIN

  Designeren gir peisen en sentral plassering. Rundt innsatsen Jøtul I 520 FR ønsker han et byggverk i stein, nesten en hel vegg fra gulv til tak og en benk som man kan sitte på eller stable ved på.
  Hele peisen blir bygget i brannmurplater og kledd med fasadestein i betong. En hylle i kobber blir felt inn i peisen og runder hjørnet over sofaen, en lun varm fargetone som gir kontrast til mattheten i flisene og passer rommet veldig godt.

 • LUN OG KOSELIG LODGE FEELING

  For familien er peisen et kjærkomment element i den nye kjellerstua. Nå er de mer i peisestua enn I hovedstua. De ser mindre på TV og sitter mer og koser seg.
  Mor bruker rommet til å lese og ha venninner på besøk, og synes det beste med kjelleren er varmen fra gulvet og peisen. “– Det som er veldig bra er at det er veldig lunt. Og så har “Tid for hjem” klart å møblere sånn at vi ser bade peisen og utsikten samtidig.”