Finn butikk
Inspirasjon

Gammel peis blir som ny med rentbrennende peiskassett

Har du en gammel grue hjemme eller på hytta? Visste du at den gamle grua kan bli til et rentbrennende ildsted, som kan gjøre fyringen mer økonomisk og miljøvennlig? Vi forteller deg hvordan!

Rentbrennende peiskos til familie på fire

I en eldre ærverdig villa i Sarpsborg bor det en familie på fire, som virkelig har sansen for detaljer. Dette er en lekker bolig med ildsteder i flere rom, som blant annet hadde en eldre åpen grue. Familien ønsket å gjøre om den gamle åpne grua til et mer effektivt og sikkert ildsted, og vi kom derfor på hjemmebesøk for å gjøre en vurdering.

 

Ildstedet-bil parkert foran et hvitt hus

Sjekk av ildsted og pipe på hjemmebesøk

Vi sjekket både mulighetene med ildstedet og tilstanden på pipa. Med familiens ønsker tatt i betraktning landet vi på å sette inn en peiskassett i den åpne grua. Da fikk familien fortsatt ivaretatt kosen og den flotte peisen, men fikk også et mer miljøvennlig og kostnadseffektivt ildsted. I tillegg hadde vi en pipefiks på pipa. Pipefiksen ble gjort på en dag, og familien endte opp med en pipe som er brannsikker, gir bedre trekk og er bedre for miljøet.

Ønsker du at vi kommer på befaring?

Book befaring i dag

Jøtul peiskassett før og etter i en hvit åpen grue
Før-bilde av åpen grue
Jøtul peiskassett C 400 Panorama i en hvit peis med blå vegg
Etter-bilde med peiskassetten Jøtul C 400 Panorama

Bevar kosen og hyggen med en rentbrennende peiskassett

Nettopp fordi bålet har vært viktig for mennesker gjennom alle tider, er mange av våre eldre hus og hytter bygd med åpen grue som et samlingspunkt og varmekilde for familien. I dag vet vi at en slik løsning både gir dårlig varmeeffekt og utnyttelse av veden, høy grad av forurensing og dårlig inneklima, som har resultert i at peiskosen for mange bokstavelig talt har slukket.

Men det er ingen grunn til å la den flotte peisen stå ubrukt og gå glipp av hyggen og nytten av den grunn. Vi anbefaler å montere en rentbrennende peiskassett fra Jøtul i den gamle peisen, som enkelt kan tilpasses ildstedet. Store glassflater gir godt innsyn til flammene, samtidig som de hindrer at røyk siger inn i rommet og at glør havner på golvet. Det gir maksimal hygge og trygg fyring.

Men fordelene stopper ikke der:

To Ildstedet-ansatte bærer inn peiskassett i et hus

Mer miljøvennlig fyring

Jøtul er verdensledende innen forbrenningsteknologi, og en rentbrennende peiskassett sørger for optimal forbrenning som omdanner opptil 90% av gassene og partiklene i røyken til varme. Dermed slippes minimalt med partikler ut gjennom pipa, som gir en svært effektiv og miljøvennlig fyring.

Halverer vedmengden

Med en rentbrennende innebygd peiskassett, får du samtidig et ildsted med mer enn dobbel så høy virkningsgrad som en åpen peis. Du får dermed den samme varmeeffekten med halve vedmengden.Tar vi også med at vedfyring er den beste måten å holde strømregningen nede på, går regnestykket enda mer i din favør. Det være seg om du bruker peisen som hovedvarmekilde i fyringssesongen, eller du fyrer opp på tider av døgnet hvor strømmen er som dyrest.

To menn som monterer peiskassett i åpen grue

Varm bolig selv om strømmen går

Og sist, men ikke minst: med en fungerende peis i boligen eller på hytta er du alltid er sikret en varmekilde selv om strømmen skulle gå – som slett ikke er uvanlig i dette landet. Med andre ord; å sette inn en peiskassett i den åpne grua, er en svært god investering både i hygge, helse, trygghet og økonomi!

 

Peispraten tar du med oss!

Ildstedet medarbeider foran peis

 

Ønsker du å sette inn en rentbrennende peiskassett i en åpen grue? Kontakt oss i dag så hjelper vi deg fra inspirasjon til installasjon.

Kontakt oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.