Finn butikk
Inspirasjon

Gjennomgående peis som romdeler

Camilla og Sten Erik hadde lenge et ønske om å oppgradere stuen og erstatte den dominerende 80-tallspeisen i sitt hjem. Etter å ha rådført seg med både venner og Ildstedet, var de klare til å gi stuen en fullstendig makeover. Sentralt i renoveringsprosjektet var idéen om å dele den store stuen og lage soner der familien kan samles, og nyte den koselige atmosfæren rundt en stor innebygd peis.

Bli kjent med Camilla og Sten Erik og deres peisprosjekt

Camilla Hardeland (48) og Sten Erik Knive bor i en stor enebolig på Kråkerøy i Fredrikstad. Hjemmet deler de med sønnen Oskar (11), datteren Viktoria (21) og deres kjæledyr: to katter og hunden Laika.

Prosjekt «Peis» starter

De hadde lenge hatt et ønske om å oppgradere stuen, men Camilla og Sten Erik visste at det ville bli en omfattende prosess som innebar utskifting av gulv, oppussing av vegger og tak, samt å bytte ut den store, gamle peisen. Da muligheten til slutt presenterte seg, besluttet de seg for å ta fatt på prosjektet.

– Mitt beste råd er grundig planlegging og å velge dyktige håndverkere! Ildstedet, interiørdesigner og møbelsnekker var veldig flinke til å planlegge seg imellom slik at jobben ble gjort effektivt og uten forsinkelser, forteller Camilla.

Lurer du på om du skal bytte ut den gamle peisen? Kontakt oss i dag!

Ny rentprennende peisinnsats – et bærekraftig valg

Camilla beskriver det gamle ildstedet, en Jøtul Peis 17 fra 80-tallet, som ineffektiv og lite energieffektiv for å varme opp den store stuen. I tillegg til å være lite funksjonell, var den plassbygde teglsteinsomrammingen ikke lenger spesielt pen å se på heller.

Gammel Jøtul peis med teglstein
Ildstedet-mann forbereder for riving av gammel peis

«Den gamle peisen var ikke rentbrennende, og siden vi er opptatt av både klima og miljø, ville vi ikke fyre på kalde dager, siden det da ble svært dårlig luftkvalitet på grunn av vedfyring,» sier Camilla.

Hun understreker viktigheten av å oppgradere også ildstedet til en rentbrennende peis med miljøtilpasset teknologi.

Stuen er det mest brukte rommet i huset, alle måltider spises der og det er her familien ser på TV sammen. Derfor var det viktig for familien å kunne dele stuen inn i flere soner, hovedsakelig mellom TV-stue og spisestue, men de ønsket også en rolig plass der man kunne sitte ved peisen og lese.

Ønsker du å bytte ut peisen?

Vi kommer gjerne på en befaring for å hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best for ditt hjem.

Book befaring

Peis midt i rommet = praktisk romdeler

Camilla og Sten Erik bestemte seg for den eksklusive peisinnsatsen Scan 5005 FRL. Dette er en stor peisinnsats med glass på tre sider, som gir mye varme og har plass til vedkubber på hele 50 cm. En peisinnsats med heve-dør og soft-close gir enkel tilgang til bålet ved å skyve glasset oppover, noe som gjør det enkelt å legge inn ved. Med en gjennomgående peis kan familien nyte de fantastiske flammene fra flere steder i rommet – Scan 5005 FRL er perfekt som romdeler!

Les mer om peisinnsatsen Scan 5005 FRL

Ildstedet arbeidere bærer inn peisinnsatsen Scan 5005
Ildstedet arbeider plasserer peisinnsatsen Scan 5005

«Estetisk er den fantastisk, den «gjør» hele rommet og har en veldig praktisk funksjon som romdeler også.»

Designet av den innebygde peisen ble til gjennom egne skisser, samt hjelp fra en interiørarkitekt, og god hjelp fra ekspertisen til forhandleren, Ildstedet Henriksen Brensel.

Skapte magi ved å male peisen

Sammen med interiørarkitekten og fargeekspertene fra Fargerike Kjøstelsen fant de en farge til peisen som skulle komplementere sonene i den store stuen, inkludert fargene på møblene.

Peisen trenger ikke være hvit

– Vi er veldig glad for at vi våget å velge en så kul farge. Vi hadde først tenkt at «en peis er nok hvit», og egentlig ikke tenkt over at det var alternativer. Men da jeg skjønte at det skulle være den fargen, ble det til slutt det jeg var mest fornøyd med, forteller Camilla.

Fargen de endte opp med å male peisen i var en sjarmerende grønn farge, som gjorde seg godt til resten av interiøret.

Praktisk detaljer for oppbevaring av ved og tilbehør

Funksjonelle og praktisk detaljer

I tillegg til den vakre fargepaletten, ble det lagt til et par ekstra funksjonelle og dekorative detaljer på peisen: en stor integrert vedhylle med en stor skuff under. Camilla fikk det smarte tipset om å inkludere denne skuffen av mureren fra Ildstedet. Skuffen ble ikke bare et praktisk element for oppbevaring av fyrstikker og tennbriketter, men også et vakkert og dekorativt tillegg som harmoniserer perfekt med den store grønne peisinstallasjonen.

Peisinnsats som romdeler: Et praktisk og vakkert element med høy hyggefaktor

Camilla og Sten Erik er svært fornøyde med det helhetlige resultatet av oppussingsprosjektet, og ser frem til å tilbringe mange hyggelige stunder foran den nye peisen i årene som kommer.

«Det er utrolig koselig atmosfære rundt peisen. Vi ser flammene fra hele stuen, både når vi ser på TV, når vi sitter i den nye lesekroken og når vi sitter rundt spisebordet. Alle i familien syns det blir litt magisk stemning når det er fyr i peisen.»

Grønn peisinnsats Scan 5005 i stue med brun skinnsofa

Vakkert innsyn til flammene med glass på tre sider

Muligheten til å nyte flammene fra flere steder i rommet med en peisinnsats som romdeler har gjort at peisen har blitt et naturlig samlingspunkt. Peisen skaper en varm og innbydende atmosfære i hjemmet deres, og innbyr til minneverdige øyeblikk sammen med familie og venner.

Før og etterbilde av forandring fra gammel peis til ny peisinnsats

Ønsker du deg en slik forandring?

Ildstedet medarbeider foran peis

Du er hjertelig velkommen inn til en peisprat med oss i Ildstedet. Vi hjelper deg med alt fra inspirasjon til installasjon – kontakt oss i dag for et godt tilbud.

Kontakt oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.