Finn butikk
Inspirasjon

Hva skal jeg velge? Peis eller vedovn?

I et hav av forskjellige typer vedovner og peiser - hvordan skal du å klare velge den løsningen som gir mest hygge og nytte for akkurat deg? Hva er egentlig forskjellen på en vedovn og en peis? Og hva brukes en peiskassett til? Her får du en liten guide gjennom mulighetene som finnes, og som kan gjøre valget litt enklere.

Vedovn eller peisovn – opptar mindre plass, men gir likevel god varme

Alle våre vedovner har glassflater for maksimalt innsyn til flammene, og omtales også som peisovner.  Nettopp å kunne se bålet er en viktig del av kosen, og det er også vitenskapelig bevist at det har en helsefremmende effekt. Selv små vedovner kan ha stor varmeeffekt og gir rask oppvarming i rommet, de er enkle å montere og opptar liten plass.

Se alle våre vedovner

Jøtul F 373 Advance sort vedovn i moderne stue med store vinduer

Peis eller peisomramming – ferdig pakkeløsning

På fagspråket kalles dette en peisomramming, og er en komplett pakke bestående av peisinnsats og ferdig omramming. Det er et tids- og kostnadsbesparende alternativ for deg som vil ha en flott peis på en enkel måte. Du kan også sette ditt personlige preg på peisen ved å male den i ønsket farge. (PS: den kan males rett etter montering!) Med en peis får du en jevn og rask oppvarming under fyringen, og varmen vil også vare en god stund etter at bålet er slukket.

Se alle våre peiser

Scan 5004-S peis med glass på tre sider og hvit peisomramming

Peisinnsats – friheten til å designe din drømmepeis

Ønsker du å designe din egen peis? Da er peisinnsats et perfekt valg! Vi har en rekke moderne peisinnsatser med særpreg og godt innsyn gjennom store glass på en, to eller tre sider som gir deg følelsen av å sitte ved en åpen peis. Peisinnsatser plasseres på utsiden av veggen, og mures rundt med en peisløsning du selv kan designe. Den kan installeres midt i rommet eller i et hjørne – eller brukes som romdeler. Velger du peisinnsats med gjennomsyn, kan du nyte bålet fra to ulike rom og med det få dobbel glede av peisen!

Se alle våre peisinnsatser

Scan 5004 FRL peisinnsats med store glass på tre sider i lyst interiør

Peiskassett – perfekt for åpne gruer

Mange gamle hus har åpen peis, som har en veldig lav virkningsgrad. Det vil si at det meste av varmen forsvinner opp gjennom pipa. Eller sagt med et kjent og kjært uttrykk: Du fyrer for kråka! Løsningen er en peiskassett som vil endre den åpne grua til et vakkert og effektivt ildsted – fortsatt med panoramainnsyn til bålet gjennom den store glassflaten.

Hvorfor bør jeg velge en peiskassett?

En peiskassett oppnår høyere temperatur og gir mindre partikkelutslipp, som både miljøet og lommeboka vinner på. En peiskassett kan forbedre virkningsgraden i en åpen peis fra rundt 15% til omlag 70%! I tillegg gir det trygghet i å kunne lukke dørene, slik at ikke gnister og glør kommer ut i rommet. Vi har peiskassetter som passer til de fleste åpne peiser, som gir deg et økonomisk og sikkert ildsted.

Se våre peiskassetter

Ildstedet hjelper deg fra start til slutt!

Uansett hvilken løsning du foretrekker, er det viktig å velge et produkt som passer til oppvarmingsbehovet om du skal få maksimal glede av det. Du trenger naturlig nok ikke en like stor vedovn eller peis i en liten og godt isolert stue, som et eldre, trekkfullt hus. Vi har vedovner, peiser, peisinnsatser og peiskassetter som dekker alle behov, og bistår deg gjerne med å ta det rette valget.

Velkommen innom din nærmeste Ildstedet-butikk!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.