MILJØVENNLIG OG ØKONOMISK

MILJØVENNLIG OG ØKONOMISK

Se hvor fint det ble da familien i Fredrikstad byttet ut en gammel Jøtulpeis 17 med en ny og effektiv innsats; Jøtul I 520.
Utseende og design er en stadig vikitgere del for valg av ildsted – det skal passe til huset og innredningsstilen.

 • FØR VI KASTET UT DEN GAMLE

  Denne familien fra Fredrikstad valgte å gjøre et større inngrep der de selv rev den gamle peisomrammingen for å erstatte med et strammere og mer moderne design.
  Valget falt på en Jøtul I 520 FR, enkelt satt opp med brannmursplater av Ildstedet i Fredrikstad, Henriksen Brensel AS.

 • PROSESSEN

  1. Den gamle peisen er nå borte. Her har far fjernet den gamle murte peisen inn til pipa. Samtidig som mor hjalp til å fjerne det gamle. Denne type jobb er fordelaktig å gjøre utenom fyringssesongen da det er enklere med lufting og fjerning av rester og avfall.

  2. Montøren har bygget et fundament for den nye innsatsen.

 • 3. Innsatsen er på plass, og koblet til skorsteinen

  4. Design utføres i fohold til familiens ønsker. Peisomrammingen er spesialdesignet og bygget av brannmursplater. Disse er enkle å tilpasse og fungerer godt for å gi et strammere og mer moderne design.

  Nå gjenstår bare finpuss og maling.

 • Miljøvennlig og økonomisk

  Du har all grunn til å ha god samvittighet når du koser deg foran et moderne ildsted. Jøtul har som mål å ligge i verdenstoppen når det gjelder miljøvennlighet.
  Dersom du fyrer riktig kan dette bety nærmere en halvering av vedforbruket. Du får maksimal varme fra vedfyringen uten at det belaster miljøet, i tillegg til at du sparer penger på et lavere forbruk av ved.

  Det var viktig for familien med et tidløst design som de kunne leve med lenge og startet derfor en større renoveringsjobb og rev den gamle peisen.

  Resultatet ble en peis som står i stil med resten av interiøret og familien kan nyte flammene fra både stuen og kjøkkenet.

 • Den nye peisen sett fra kjøkkenet. Fint, ikke sant?

  Den valgte hjørneløsningen gjør at familien nå ikke bare kan nyte flammene fra stuen, men nå kan de også nyte godt av peisen og kosen fra kjøkkenet.

  De valgte innsatsen Jøtul I 520 FR med glass på to sider og en spesialdesignet omramming bygget av brannmursplater. Disse er enkle å tilpasse og fungerer godt for å gi et strammere og mer moderne design.