Finn butikk
Inspirasjon

Slik rengjør du glasset i peisen

Sot på glasset? Ikke noe problem! Vi viser deg en rask, rimelig og mer miljøvennlig måte å rengjøre glasset i peisen. Slik at du kan lene deg tilbake, og nyte synet av peisbålet.

Med en økende trend med store glassflater i peisen, er det kjedelig når de blir dekket av sot som ødelegger utsikten. Da er det godt det ikke skal mye til for å fjerne sotlaget, slik at flammene kommer godt til syne igjen.

Dette trenger du for å rengjøre peisglasset:

  • Hansker
  • Vann
  • Tørkepapir

 

Rengjøre glasset i peisen med hanske, vann og tørkepapir

Slik rengjør du glasset i peisen:

 

Svart peis med skittent glass

  1. Start med å ta på deg hansker. Sot og vann sammen danner nemlig en slags lut som kan være hardt for hendene.
  2. Fukt lett et tørkepapir i vann og dypp det i kald aske. Det er viktig at det ikke er for mye vann i papiret, da det kan dannes rustflekker på støpejernsovner hvis vannet begynner å renne.Hånd med hanske dyppes i asken i peisen
  3. Gni papiret med asken på glasset som er på innsiden av peisen. Gjenta gjerne prosessen hvis det ser ut som det trengs.Hånd med hanske vasker glasset i peisen
  4. Ta frem et nytt og tørt tørkepapir, og tørk av. Nå skal du sitte igjen med skinnende rent glass.

Hva om glasset fortsatt ikke er rent?

  • Alle våre peiser og vedovner er konstruert med et luftspylingssystem, som hjelper til med å holde glasset rent under fyring. Kommer det sot på glasset kan du fyre friskt i en kort periode, så sørger varmen for at sotpartikler som har festet seg på glasset brennes bort.
  • Du kan også bruke glassrens, som fås kjøpt i våre butikker. Pass på at du ikke får glassrens nær lakken på peisen, da peisen kan få skjolder.

Hvorfor oppstår det sot på glasset?

Grunner til at sot kan oppstå kan være for høy fuktighet i veden, og for lite tilførsel på luft. Vi har listet opp flere tiltak du kan gjøre, for å holde glasset i peisen rent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.