Finn butikk
Inspirasjon

Varm og rentbrennende vedovn på hytta

Skal du på hytta i påsken og kose deg foran peisen? Da er det godt å ha en peis som ikke bare gir koselige flammer å se på, men som også varmer godt og gir deg mest mulig varme ut av hver vedkubbe.

En selvfølge med peis på hytta

Peiskos og hyttelivet går hånd i hånd – og for mange hytter er peisen en viktig varmekilde. Det er gjerne foran peisen vi samles i løpet av kvelden for å hygge oss etter hyggelig påskeaktiviteter ute, som skiturer, aking eller avslapping i solveggen. Men hvis vi ser bort i fra selve hyggen med peisen, hvor mye varme får du egentlig ut av den?

Hvor mye varme gir peisen du har på hytta?

Som nevnt tidligere er det mange som har peisen som en av de viktigste varmekildene på hytta. Da kan det være godt å ha en peis som ikke bare gir koselige flammer å se på – men også gir godt med varme.

Unngå å fyre for kråka

Har du for eksempel en åpen grue (som veldig mange hytter har i Norge) anbefaler vi å heller sette inn en peiskasset for en mer økonomisk og miljøvennlig fyring. Fyrer du i en åpen grue forsvinner det meste av varmen opp gjennom pipa, og du får lite varme igjen per vedkubbe. Setter du derimot inn en moderne peiskasset får du et fantastisk flammebilde, samtidig som at fyringen blir tryggere, og veden utnyttes opptil 80% bedre!

Det samme gjelder om du har en eldre ikke-rentbrennende vedovn. Byttes den ut med en ny og moderne vedovn får du et langt mer varmeeffektivt ildsted du kan stole på i mange år fremover.

Skulle du være riktig uheldig og oppleve at strømmen går, har vi i tillegg en vedovn med kokeplate – Jøtul F 602 ECO – som du kan lage mat på.

Vi hjelper deg gjerne med en ny rentbrennende vedovn på hytta!

Hos Ildstedet får du hjelp fra inspirasjon til installasjon. Ønsker du en peis som gir deg mer varme per vedkubbe hjelper vi deg gjerne. Hvis du i tillegg ønsker en sjekk av pipa – ja da hjelper vi deg med det også!

Kontakt oss i dag

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.