Anderssen & Voll

Anderssen & Voll

Anderssen & Voll er designduoen som står bak Jøtul F 305-serien.

Den har allerede har mottatt den anerkjente designprisen Merket for God Design og er også nominert til deres høythengende Hederspris for god design!


Jøtul F 305 står som en slags tidløs bro mellom det tradisjonelle og det moderne Jøtuldesignet, setter fokus på det funksjonelle og bruker støpejernet som en del av designspråket.

Artikkelbilder2

 

Designerne har på positivt vis fremhevet egenskapene i støpejernet. Jøtul har tøyet sine grenser støpeteknisk og ovnen har fått et design som skiller den helt klart ut fra eksisterende produkter som finnes på markedet.
I tillegg har dette blitt den mest rentbrennede ovnen som har blitt laget noensinne!

Artikkelbilder3

 

Andersen & Voll er to av gründerene som stod bak det internasjonalt renommerte Norway Says og er svært anerkjente for sine produkt- og møbeldesign.
Norway Says ble kjent på begynnelsen av 2000-tallet og gjorde stor suksess med møbler i et minimalistisk formspråk. Etter nesten 10 år oppløste designerene Norway Says og avsluttet designsamarbeidet. Samme høst startet Espen Voll og Torbjørn Anderssen opp designfirmaet Anderssen & Voll. Året etter vant duoen sin første designpris og ble også kåret til årets designere i Bo Bedre.

Artikkelbilder

 

Gjennom årene har designerene jobbet med spennende design for blant annet Hay, Muuto, Foscarini, LK Hjelle.

Artikkelbilder4