Bytt til en rentbrennende vedovn

Bytt til en rentbrennende vedovn

Teknologien står ikke stille innen vedovner.

Nye rentbrennende ovner er mer energieffektive og bruker halvparten så mye ved på å gi samme mengden energi. Dermed trenger du ikke lenger å hverken kjøpe, hugge eller bære like mye ved som før. Bruker du ved tilsvarende 5000 kWh er en ny ovn nedbetalt på 3-4 år, så over tid sparer du penger på å bytte ovn.

De nye ovnene er enkle å bruke. Du trenger bare å fylle på med ved to- tre ganger i løpet av en kveld, og det er nesten ikke aske å tømme. Det er vanligvis enkelt å installere en ny ovn, og det er ofte gjort på en halv dag. Ta kontakt med en av våre butikker så får du et overslag.

Velg en rentbrennende ovn av hensyn til miljøet
Moderne ovner forurenser mindre.  Bytter du fra en eldre ovn til en ny Clean Burn modell reduseres utslipp av svevestøv med inntil 90%. Også inneklima blir bedre med en ny ovn da partikler inn i rommet reduseres.

Fyrer du med ved fremfor importert strøm fra kullkraft i kalde perioder, så sparer du miljøet. Vedfyring i moderne ildsteder støttes av miljøbevegelsen fordi ved er klimanøytralt. Bytter du 5000 kwH strøm med bioenergi sparers CO2 utslipp tilsvarende to års bilkjøring. Norge gror igjen. Bruker du kortreist norsk ved i ovnen bidrar det til god forvaltning av skogen.

Sikkerhet
Moderne ovner soter mindre og reduserer av den grunn sjansen for at det skal oppstå pipebrann. Nye ovner har også krav til sikkerhetstester, noe gamle ovner ikke hadde. En ny ovn er derfor sikrerer i bruk enn en gammel. Når du benytter sertifiserte montører ser de også over at skorsteinen er sikker og fungerer.
Flere kommuner gir flere tusen kroner i pant for din gamle ovn. Sjekk lokalt om du kan få støtte til din nye rentbrennende ovn.

Kilde: Norsk Varme