Finn butikk

5 gode grunner til å fornye peisen om sommeren

Tanken om å bytte peis faller seg mest naturlig i de kalde månedene. Det er gjerne da du kjenner kulden på kroppen, eller press på lommeboka av høye strømpriser. Men, visste du at det kan være flere fordeler med å bytte peis på sommeren?

1. Utlufting i sommertemperatur

Enten du skal fornye peisen, eller sette inn et nytt ildsted, kan det være lurt å planlegge dette i de varme månedene.

Ildstedet medarbeider foran peis

«Det er ingen hemmelighet at oppussing fører til rot og støv hjemme, og utskifting av peis eller vedovn er intet unntak. Å ha muligheten til å lufte godt gjennom åpne vinduer og dører mens det er varmt ute, er absolutt å anbefale.»

Alexander, peisekspert hos Ildstedet

Rentbrennende peis med moderne uttrykk, og godt innsyn til flammene

Som faghandel innen varme, er eldre innebygde peiskassetter noe vi ser mye av. Selv om peiskassetter er ganske vanlig i norske hjem, hører vi ofte ønsker om et mer moderne uttrykk, en peis som er rentbrennende og mer effektiv, og bedre innsyn til flammene. Her faller valgene ofte på å enten:

Sette inn en ny peiskassett i eksisterende grue:

Før-bilde med åpen grue
Etter-bilde med Jøtul C 400 Panorama

Eller å fjerne hele ildstedet med muromramming, og sette inn en frittstående vedovn:

Jøtul 17 A gammel peis i stue med hvit mur
Før-bilde med eldre peisinnsats
Etter-bilde med Jøtul F 373 Advance

Psst! Visste du at vi tar med oss ditt gamle ildsted når vi er ferdige med monteringen? ?

2. Lysere årstider gir mer overskudd og energi

Visste du at om våren så stiger energien hos de fleste av oss? Lyset er som en «påknapp», og inspirerer oss til å ta fatt på nye prosjekter. Nordmenn er også kjent som verdensmestere i oppussing, og våren er gjerne startskuddet for mange til å starte på et nytt prosjekt, som er godt planlagt gjennom vinteren.

«Lyset er som en «påknapp», og inspirerer oss til å ta fatt på nye prosjekter.»

3. Mer tid med feriedager og lyse kvelder

Lysere dager gir også følelsen av mer tid. Dagen føles lenger, og trøttheten kommer gjerne senere på kvelden. Sommerhalvåret bringer også med seg en del fridager og sommerferie for de fleste, som blir flittig brukt til oppussingsprosjekter og generell fiksing i hjemmet.

4. Godt rustet til fyringssesongen

Gjør du peisen klar om sommeren, og i tillegg er tidlig ute med å skaffe deg ved – er du godt rustet til å ta fatt på høst- og vinterkulden, og de høye strømregningene.

Marianne kunde hos Ildstedet

«Det er alltid hyggelig å fyre opp i peisen, og det skaper en god og lun atmosfære.» 

Marianne

Sjekk ut den fantastiske forandringen vi gjorde hjemme hos Marianne!?

5. Enklere arbeidsprosess hjemme

Vi opplever at ønske om å bytte peis ofte blir utløst av andre oppussingsplaner i hjemmet. Dominoeffekten er et begrep som godt beskriver dette, hvor du starter med et mindre prosjekt i ett rom, som til slutt utvikler seg over flere rom i huset. Ønsker du for eksempel å bytte gulv i stua, vil du nok oppleve at du også må ta stilling til hva du skal gjøre med peisen.

Slike prosjekter, hvor flytting rundt på større møbler gjør seg gjeldende, er det til stor hjelp å kunne flytte møbler utendørs i en kort periode slik at arbeidet blir enklere.

Ildstedet medarbeider foran peis

Ildstedet hjelper deg fra start til slutt

Gjør peisdrømmen til virkelighet i sommer – slik at du er klar for fyring til høsten! Våre installatører er sertifiserte håndverkere, som sørger for en sikker og trygg installasjon, uansett hvilket produkt du har bestemt deg for.

Kontakt oss i dag for et godt tilbud!

Kontakt oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.