Nytt fokuspunkt i stua

Nytt fokuspunkt i stua

Scan 1002 i sort lakk og ståldør er en moderne og røff peisinnsats som flukter elegant med veggen. Det er enklere å fornye peisen enn du tror!

 • Før - åpen peis før oppgradering

  Slik så det ut før monteringen av innsatsen begynte. Det finnes mange flotte åpne peiser rundt omkring i Norge, som sjelden er i bruk. Grunnen til dette er nok at all varmen fra bålet forsvinner rett opp i pipa og i tillegg kan det oppstå røyklukt i stua. Da forsvinner sjarmen ganske fort. En rask løsning er å montere en peisinnsats i den åpne peisen.
  Visste du at en moderne rentbrennende innsats gir minst like flott flammebilde. Og i tillegg er det trygt og sikkert. Veden utnyttes utrolig mye bedre - Det kan bety opptil fem ganger mer varme per vedkubbe.I de fleste tilfeller er det enkelt å oppgradere en åpen peis.

 • Innsatsen settes på plass

  Den åpne grua rengjøres nøye og pipa blir feiet før arbeidet kan starte. Nøye tilpassing gjøres og peisinnsatsen kobles til pipa via røykrøret på toppen.

 • Lufteventiler på plass og den åpne grua er murt igjen

  I denne stua ble jobben med montering av en Scan 1002 gjort unna på en dag. Varm og deilig peiskos samme kveld!

 • Nytt fokuspunkt i stua

  Et ildsted skal helst være flott å se på og samtidig gir oss den varmen vi trenger. En fornyelse av ildstedet ditt vil ikke bare gi et designmessig løft, også bedre varmeeffekt og mindre utslipp.