Finn butikk
Inspirasjon

Vi feirer Vedfyringens dag 2. oktober!

2. oktober markerer vi Vedfyringens dag, og vi gleder oss til å markere dagen med vedfyring, kos og hygge.

Vedfyringens dag logo. Foto.

Hygg deg foran peisen eller bålet på Vedfyringens dag!

Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute i skog og mark, eller inne i vår egen stue. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å fyre opp ild er noe mennesket har gjort i hundretusenvis av år, og bålet er et perfekt samlingspunkt. Dette er noe vi må videreføre til neste generasjon.

 

– Vi må sikre oss at ungdommen får et like tett og nært forhold til vedfyring som det vi i den eldre garde har. Levende ild er en del av folkesjelen, og 2. oktober blir en viktig dag for oss som er glade i bål, ivrer initiativtaker René Christensen fra Jøtul.

 

Høstblader

 

Bli med på båltimen!

I forbindelse med denne dagen oppfordrer vi ildentusiaster over hele landet til å bli med på båltimen mellom klokken 20:00 og 21:00. Om det er ute i naturen, eller foran peisen, bli med å tilbringe litt tid foran de lune flammene og stenge ute all annen påvirkning for en times tid.

Høststemning foran ekte varme med de du er glad i

Så, enten du er på høstferie, til fjells eller hjemme, har fri eller har lange arbeidsdager – bli med på å markere dagen! Samle familie eller venner foran peisen på kvelden, lag mat på åpen ild, få sjelero ved å titte inn i gnistrende flammer og kjenn at høsten – den er faktisk ganske fin den også.

God vedfyringsdag!

 

Usikker på hvordan du enkelt kan fyre i peisen? Vi gir deg tipsene for riktig og miljøvennlig vedfyring!

Vedfyringens dag

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.