Vedfyringens dag
Inspirasjon

Vi feirer Vedfyringens dag 2. oktober!

2. oktober markeres Vedfyringens dag for aller første gang. Dette skal være en årlig markering der bransjen går sammen om å fremme vedfyring.

Vedfyringens dag logo. Foto.

Hygg deg foran peisen eller bålet på Vedfyringens dag!

Høst er høysesong for kos og hygge rundt ildstedet, enten det er ute i skog og mark, eller inne i vår egen stue. Å fyre med ved gir oss hygge, varme, ro, god atmosfære og lave skuldre. Å fyre opp ild er noe mennesket har gjort i hundretusenvis av år, og bålet er et perfekt samlingspunkt. Dette er noe vi må videreføre til neste generasjon.

 

– Vi må sikre oss at ungdommen får et like tett og nært forhold til vedfyring som det vi i den eldre garde har. Levende ild er en del av folkesjelen, og 2. oktober blir en viktig dag for oss som er glade i bål, ivrer initiativtaker René Christensen fra Jøtul.

 

Høstblader

 

Bli med på båltimen!

I forbindelse med denne dagen oppfordrer vi ildentusiaster over hele landet til å bli med på båltimen mellom klokken 20:00 og 21:00. Om det er ute i naturen, eller foran peisen, bli med å tilbringe litt tid foran de lune flammene og stenge ute all annen påvirkning for en times tid.

Høststemning foran ekte varme med de du er glad i

Så, enten du er på høstferie, til fjells eller hjemme, har fri eller har lange arbeidsdager – bli med på å markere dagen! Samle familie eller venner foran peisen på kvelden, lag mat på åpen ild, få sjelero ved å titte inn i gnistrende flammer og kjenn at høsten – den er faktisk ganske fin den også.

God vedfyringsdag!

 

Usikker på hvordan du enkelt kan fyre i peisen? Vi gir deg tipsene for riktig og miljøvennlig vedfyring!

Vedfyringens dag

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på våre nyheter, kampanjer og konkurranser. Du vil bli bedt om å bekrefte påmeldingen i en mail etter at du har registrert din e-post adresse.